Как се живее 7 години без канализация?

Наематели на общински жилища в Нови Искър плащат солени суми за изпомпване на обратните им води, въпреки че са абонати на ВиК. Бетонен блок паднал върху канала на централната канализация и хората останали без достъп до нея още преди седем години.

Цистерни изтеглят по 11 пъти в месеца шахтите за тяхна сметка. Хората обясняват, че плащат средно по над 100 лв. на месец. Многократно се е случвало отпадните води да преливат и да се стичат по улицата, жалват се потърпевшите.

Семейство от Радомир твърди, че живее върху септична бомба (ВИДЕО)

„Когато не успеят да изпомпят навреме шахтата, всичко започва да тече по улица. Има и деца, които вървят през тези фекалии, минават с колелета”, разказа Гери Георгиева.

„Възложили сме подробен устройствен план, който вече е в процедура. Надявам се той да бъде одобрен до месеци, за да може да се изгради помпено съоръжение и да се превключи към колектора на улицата в бизост”, заяви Златко Златков, зам.-кмет на район Нови Искър към Столична община.

Още по темата гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.