11 дни остават до старта на най-голямото спортно събитие в България за 2020 година

Само 11 дни ни делят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2020 година - тенис шоуто Sofia Open. Куп звезди от световния тенис елит пристигат в София и ще играят пред българска публика в „Арена Армеец" от 7 до 14 ноември. Турнирът ще се излъчва в каналите на DIEMA EXTRA.  Страната ни е една от малкото в света, които ще имат честта да приемат турнир от календара на АТП след прекъсването на тура. И то какъв турнир?! Отново най-силният от категория АТП 250 за годината!

В рубриката „Звездите на Sofia Open 2020” ви представяме Алекс де Минор. Той спечели първата титла в кариерата си в родния си град Сидни през 2019 г. По-късно през същата година добави още два трофея на сметката си – в Атланта, където през целия турнир не даде на съперниците си нито една точка за пробив, и Жухай.

Рекордьорът на Норвегия ще участва в Sofia Open 2020

Прякорът му е Демона. Говори свободно английски, испански и френски. Баща му е уругваец, а майка му испанка. Започва да играе тенис на четиригодишна възраст, след като майка му го записва на уроци. Когато е на пет семейството се мести в Аликанте, а в следващите години разделя времето си между Австралия и Испания. Така Де Минор завършва гимназия като частен ученик, докато играе на турнири.

Двойка №1 в света и деветима шампиони от „Големият шлем“ на Sofia Open

През 2018 г. бе сред номинираните за Новобранец на годината.  Любимата му настилка е тревната, любимият удар – бекхендът, а турнир – Australian Open и Уимбълдън. Има татуировка „109“ на гърдите си, защото е 109-ият тенисист, който представлява Австралия за Купа „Дейвис“. Обожава да играе голф. Споделя, че ако не се занимавал с тенис, е щял да стане професионален голфър. Любимият му футболен отбор е „Реал“ (Мадрид), на когото симпатизира заради майка си, която също им е привърженик.

Негов ментор е бившият №1 Лейтън Хюит, на когото, заедно с Роджър Федерер, симпатизира като дете.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.