Президентът на играчите към ATP Кевин Андерсън даде специално интервю за NOVA

Тенис събитието на годината - Sofia Open 2020, предстои след по-малко от 10 дни. Всички фенове на спорта, които няма да имат възможност да присъстват на живо в залата, ще могат да проследят състезанието в каналите на DIEMA XTRA. Списъкът с участниците на Sofia Open 2020 не само е най-силният в историята на турнира. Това е най-впечатляващата селекция изобщо в турнир от категория 250 на ATP от близо четири години насам.

Какво трябва да знаят и спазват феновете на Sofia Open 2020

На турнира по двойки схемата ще оглавят световните номер 1 и шампионите от последните две години на „Ролан Гарос”, докато сред потвърдените участници в основната схема на сингъл има трима финалисти в турнири от Големия шлем. Един от тях е новият президент на Съвета на играчите към ATP Кевин Андерсън, който даде специално интервю за NOVA.

„Имаше много предизвикателства, с които трябваше да се справя в последните години. Надявам се, че мога да завърша 2020 г. силно. Играя в Париж, Виена и София. Искам да имам три добри седмици, след това ще отправя поглед към следващата година”, сподели Андерсън.

Цвети Пиронкова повежда звезден отбор посланици на Sofia Open 2020 (ВИДЕО)

„Ще бъда за първи път в София и нямам никакви очаквания. Идвам с „празна кошница”. Развълнуван съм да видя как ще протече. Очевидно ще бъде по-различно от нормалното заради рестрикциите. Вероятно няма да може да се разходим из града”, допълни още той. 

„Не е изненада, че турнирът ще бъде много силен. Според мен да го спечелиш ще бъде огромно предизвикателство. Ще станете свидетели на висококачествен тенис”, категоричен беше Кевин Андерсън.

Цялото интервю с Кевин Андерсън гледайте във видеото. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.