Нощните заведения остават затворени още две седмици

Учениците от 6 и 7 клас в София преминават в обучение от разстояние в електронна среда. Мярката се въвежда от петък, 13 ноември и се предвижда да остане в сила до 27 ноември. На директорите на училища се препоръчва при повишаване на броя на заболелите учебният процес да преминава в електронна среда и за други класове.

Къде гимназистите се връщат в клас

Въведеното дистанционно обучение за учениците в гимназиалния етап също продължава до 27 ноември, включително. Това реши на днешното си заседание Софийският щаб за борба с коронавируса.

Към момента 49 столични училища са преминали в обучение от разстояние. Заболелите и карантинирани ученици са 6265, а карантинираните учители и възпитатели - 780.

Остава в сила за още две седмици забраната за работа на нощните заведения - барове, клубове и дискотеки, както и въведеният вечерен час за работа на местата за хранене и кафенетата - до 23.30 ч.

Борисов: Не искам да има недостиг на линейка, лекарство или легло

Удължава се и периода, в който лица под 18-годишна възраст не могат да посещават сами моловете.

Гражданите над 65 години пък ще се възползват от „зелените коридори“ в хранителните магазини в интервала между 8.00 и 10.00 ч.

Продължават проверките на СДВР, ЦГМ, Общинска полиция и Столичният инспекторат за спазване на мерките в градския транспорт и търговските обекти. Отчита се, че все повече хора носят маски и спазват дистанция на обществени места. От началото на месеца екипите на СДВР са проверили 6656 карантинирани лица. 

Лечението по телефона и съветите в социалните мрежи – опасни (ВИДЕО)

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си