Според разследващите убитите са били в приятелски отношения

Тежко криминално престъпление във Варна. Трима души са открити мъртви в апартамент в центъра на града. Според очевидци на мястото е имало стрелба. Изстрелите са чути около 11 часа преди обяд. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Появи се и информация, че в апартамента е имало и още една жена, но тя е успяла да избяга преди стрелбата, като е скочила през балкона. От болницата в града потвърдиха, че са прегледали млада жена и са я освободили за домашно лечение. 

Разследващите работят по две версии. Едната е вероятен любовен триъгълник, който е довел до скандал и последвала стрелба. Друга възможна причина за случилото се е битов скандал.

Веднага след като изстрелите разтърсили блока, съседи се обадили на 112. Жилището, в което се е разиграла трагедията, е било отдадено под наем. Съседи разказват, че не знаели кой живее там.

Крадец уби възрастен мъж за 20 лева и телефон

От прокуратурата съобщиха, че намерените три трупа са на двама мъже и една жена, чиято самоличност е установена. Става въпрос за български гражданин с инициали Д.Г. на 40 години, българска гражданка на 23 г. с инициали Д.Т. и шведски поданик на 41 г. с инициали Н.Л. Данни, с които властите разполагат, сочат че тримата са били в приятелски отношения.

40-годишният българин е бил с криминална регистрация за хулиганство през 2004 г. За шведския поданик все още няма такава информация, но е отправено запитване. 

Органите на реда не дадоха информация за евентуалния извършител на престъплението и дали е възможно той да е външен човек. Обясниха, че в жилището, което е било отдадено под наем, са намерени автомат и три пистолета.

Задържаха мъж, заподозрян за двойното убийство в Шумен

По непотвърдена информация в жилището е имало още едно момиче, което е скочило през балкона.

Не се изключва версия за двойно убийство и самоубийство. Утре предстои да бъдат направени аутопсии.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.