"Да ме поканят беше чест, но рано или късно и аз ще изляза на подобен ринг", категоричен е боксьорът

Изненадващо за мнозина, българин отказа да участва в подгряващите срещи на световното боксово събитие на годината – мачът на Кубрат Пулев с Антъни Джошуа за световната титла.

Боксьорът Йосиф Панов, по прякор Пепелянката, заема трето място в класацията, в която първи и втори са Кубрат и Тервел Пулеви. Той е на 24 години. Тежи 69,7 кг. Висок е 175 см. и е в серия от 16 поредни победи на професионалния ринг в суперполусредна категория.

„Това е нещото, което съм роден да правя, и парите не са толкова важни”, споделя спортистът. Именно по тази причина Панов и екипът му отказват предложението да се боксира на галавечерта, в която кулминацията е мача на Кубрат Пулев с Антъни Джошуа.

Джошуа: Имам манталитет на воин

"Това да ни поканят за нас беше голяма чест и много се зарадвах, но моят треньор каза, че рано или късно, ние ще излезем на такъв подиум. Само трябва да бъдем добре подготвени”, посочва мотивите за решението си боксьорът.

„Много несериозно и рисковано е за шест дни да излезем срещу такъв сериозен противник. Не всичко е пари. Сумата не е малка, но решихме да не съсипваме нещо, което градим толкова дълго време”, категоричен е треньорът на Пепелянката Александър Владимиров.

Все пак ще има български журналисти на Джошуа - Пулев

Определено Йосиф и треньорът му не се страхуват. Панов има 18 победи (10 от които - с нокаут) на профи ринга. Пепелянката се нареди след братята Кубрат и Тервел Пулеви в ранглистата за водещите български професионални боксьори.

Подробностите гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА ТИТАНИЧНИЯ СБЛЪСЪК МЕЖДУ ПУЛЕВ И ДЖОШУА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.