Редица европейски държави спряха полетите от Острова

Новата мутация на коронавируса вече е достигнала няколко държави извън Великобритания. Регистрирани са случаи в Дания, Нидерландия, Италия и Австралия. Редица европейски държави спряха полетите от Острова, за да намалят риска. Спрени бяха и влаковете. 

СЗО откри нов щам на коронавируса в още страни

В медиите има много публикации, че тази мутация на вируса е значително по-заразна. Учени от Великобритания, които са я изследвали, предупреждават, че засега данните са предварителни и трябват още проучвания. Днес по обяд Европейският съюз ще обсъжда координация на действията на страните-членки. В Лондон също ще има извънредно заседание на кабинета.

Здравният министър: Новият щам е по-заразен, но се влияе от ваксината

"Франция е една от държавите, които спря потока на хора от Великобритания. От полунощ забраната е в сила. Засега за 48 часа, което би трябвало да е достатъчно, за да организираме координацията с останалите европейски страни. Ако някой иска да дойде от Великобритания, съветвам го още сега да си направи PCR  тест. Възможно е като част от общоевропейските мерки този тест да стане задължителен", обяви Габриел Атал, говорител на правителството на Франция.

ЗАБРАНАТА ВЛЕЗЕ В СИЛА: България спря полетите от и до Великобритания

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.