Милиони хора бяха принудени да променят плановете си

От Витлеем до Рим - коронавирусът хвърли сянката си върху коледните празненства по целия свят. Милиони хора бяха принудени да променят плановете си и да не бъдат с близките си заради блокадите и ограниченията.

Много малко хора посрещна тази година Витлеем, където се е родил Исус Христос. Святата нощ беше посрещната с гайди и барабани, но нямаше почти никой, който да ги чуе.

Службата в църквата „Рождество” във Витлеем е традиционно центъра на празника, като до преди пандемията събираше хиляди християни от целия свят. Службата беше закрита за посетители тази година и беше излъчвана онлайн, като в църквата бяха допуснати само духовници и няколко избрани лица.

Папа Франциск: Сега се нуждаем от братство повече от всякога (ВИДЕО)

В Рим папа Франциск, духовният водач на 1,3 милиарда католици, отслужи меса пред по-малко от 200 вярващи, всичките с маски.

Месата, която се отслужва в полунощ, беше изтеглена с два часа напред, за да бъде спазен вечерния час и вярващите да се приберат по домовете си преди него.

100 000 в Германия пяха коледни песни от балконите си

Германия беше принудена да затвори популярните коледни базари, а белгийските граждани можеха да посрещнат само един гост. Британците бяха откъснати от света в навечерието на Коледа от блокадите, наложени заради новия щам на коронавируса. Някои ограничения по границата бяха отменени за празниците, но хиляди хора от други европейски държави посрещнаха Рождество Христово на пристанищата, гарите и летищата на Острова.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.