Ваксинацията продължава и през следващите дни

Ваксинацията в България започна официално в неделя. Първият българин, който си постави ваксината, беше министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Последваха го и директори на болници. Днес поставянето на ваксините продължава за всички медицински специалисти.

Продължава имунизацията срещу COVID-19 в цялата страна (ОБЗОР)

Вчера в Бургас имунизацията се извърши на седем места, от общо 11. Четири лечебни заведения ще се включат в процеса през следващите няколко дни.

Сестра Надежда Попсавова беше една от първите, която получи ваксината срещу COVID-19 в морския град.

„Чувствам се прекрасно и нямам никакви оплаквания. Моят мотив, за да си я поставя беше, че трябва да спасим народа и държавата. Трябваше да направя това, което е най-правилно”, каза Попсавова.

Имунизират срещу COVID-19 в три болници в Пазарджишко

В отделението по реанимация, в което тя работи, обясни, че могат да се видят неща, които хората дори не могат да си представят.  

Директорът на РЗИ - Бургас д-р Георги Паздеров обяви, че вчера са били ваксинирани 125 медици. Никой от тях, по думите му, не е проявил нежелани реакции.

Той обясни, че след въвеждането на строгите противоепидемични мерки се наблюдава спад в броя на настанените в болници.

„Броят спада. Имаме с около 110 по-малко настанени, отколкото в началото на месеца. Към тази сутрин свободните легла са близо 100”, каза още д-р Паздеров.

Повече гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.