Колко медици ще бъдат имунизирани?

Започна ваксинирането на медиците от столичната Спешна помощ. Засега там са доставени само 50 дози. Не е ясен точният брой на лекарите, изявили желание да се имунизират. В Центъра работят около хиляда души. Всеки от тях има близък или колега, изгубил битката с коронавируса. Ваксинирането ще продъжи през следващите два дни.

Акад. Петрунов: Ваксината е единственият начин да се спасим

„Аз се ваксинирам, защото вярвам в науката и това е единственият начин болестта да бъде победена. Не съм боледувал и не съм заразяван“, заяви д-р Красимир Манчев, завеждащ смяна в ЦСМП-София.

Той добавя, че много негови близки вече са изгубили битката със заразата и добави, че няма никакви притеснения относно ваксината.

 

 

„Спокойствието за семейството, близките и пациентите ми е главното нещо, което ме кара да се ваксинирам. Имам близка, която вчера си отиде на 38 години“, добавя друг лекар от ЦСМП-София.

Повече по темата гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.