Жълт код за студено време с отрицателни дневни температури обяви за 17 области

Жълт код за студено време е обявен за 18 области в страната за събота. Предупреждението важи за София-град, София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Разград, Търговище и Силистра.

Тази нощ от запад облаците ще се увеличат и ще обхванат цялата страна. Утре ще е облачно и студено. На места ще има и слаби снеговалежи, но без  съществена нова снежна покривка.

Вятърът ще бъде умерен до силен, идващ от север и северозапад. Сутрешните температури ще са от минус 6 до минус 1 градус.

През деня ще остане студено. Максималните стойности ще са от минус 2 градуса на запад до плюс 3 край морето. Заради вятъра обаче ще ни се струва доста по-студено.

Мразовито ще бъде и в планините. Температурите в курортите няма да превишават минус 5 градуса, а в по-високите части ще са под минус 10. Освен това ще има и доста силен вятър. През целия ден ще е облачно със слаби валежи от сняг.

В неделя ще продължи да духа студен северозападен вятър и се очаква да е с още 2-3 градуса по-студено. Облачността ще остане значителна със слаби снеговалежи в някои райони. В понеделник и вторник облаците ще намалеят и очакваме повече слънчеви часове. Сутрин ще е мразовито с температури в  котловините до минус 15 градуса. От сряда започва бързо затопляне, което ще продължи и през следващите дни.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.