Премиерът Борисов свика извънредно заседание заради замърсяването

На извънредно правителствено заседание, свикано от премиера Бойко Борисов, правителството реши да отпусне 220 000 лева за почистване на отпадъците от коритото на река Искър пред стената на ВЕЦ „Своге“.

„Осигуряваме финансиране и веднага трябва да започне разчистването на отпадъците в река Искър”, заяви министър-председателят. 

Започва прокурорска проверка за отпадъците в река Искър край Своге (ВИДЕО)

„Кметът и областният управител възможно най-бързо да започнат дейностите по почистването. Намерете вариант веднага да се влезе и да се чисти. Ако може още утре да се започне. До последния отпадък трябва да се изчисти. На нас не ни е безразлична екологията“, категоричен беше Борисов.

 

 

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров благодари на премиера Борисов за светкавичната реакция и финансова помощ от правителството.

ОТ БУТИЛКИ ДО ТЕЛЕВИЗОРИ: Тонове боклук на стената на ВЕЦ "Своге"

„Между 10 и 12 декара е боклукът, проблемът е сериозен и се надявам в най-скоро време да се реши“, отбеляза Тодоров в рамките на заседанието. Кметът на Своге Емил Иванов също изрази благодарност за помощта от държавата.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.