Санкцията за нарушаване на правилата е 135 евро

Почти 6000 глоби са регистрирани през първия ден на удължения комендантски час, който бе въведен вчера в усилията да се овладее пандемията от новия коронавирус във Франция. Това съобщи телевизионният канал Бе Еф Ем, като се позова на данни на министерството на вътрешните работи.

COVID-19: Ще има ли пълен локдаун за цяла Европа?

В събота за неспазване на мерките бяха глобени 5900 души, съобщи вътрешното министерство и припомни, че финансовата санкция за нарушаване на правилата, приети във Франция заради пандемията, е 135 евро.

От вчера във Франция е в сила комендантски част от 18 часа, а не от 20 часа, както беше досега като част от по-строгите мерки в борбата с новия коронавирус. Мярката, която се прилагаше в 25 от общо 96 департамента, вече важи за цялата континентална част на страната. Вечерният час във Франция от 18 часа ще бъде в сила най-малко 15 дни, обяви в четвъртък премиерът Жан Кастекс.

Във Франция влиза в сила вечерен час, смъртните случаи надхвърлиха 70 хиляди

Според най-новите данни на министерството на здравеопазването от началото на пандемията във Франция са починали над 70 000 души, а общият брой на заразените превиши 2,8 милиона, припомня ТАСС. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.

Източник: БТА