Колко души са потърсили помощ в последните дни?

Без покрив в студа. Има ли пострадали бездомни заради ниските температурите? Отговорът търсим в Кризисния център в София, който доскоро приютяваше нуждаещите се само вечер, но заради мразовитите дни и нощи вече хора се приемат целодневно.

Откриха труп на възрастен мъж в Благоевград

Колко са потърсили помощ през последните дни и запълнен ли е капацитетът в центъра?

Близо 90 души ползват социалната услуга към този момент.

„За последното денонощие 5 лица са потърсили нашето съдействие. Освен храна и подслон тук хората получават и инструкции за обстановката в страната. Подхожда се индивидуално и им се осигурява и медицинска помощ, защото много от тях не са здравно осигурени. Всички се тестват с бърз тест за COVID-19, а ако е необходимо и PCR тест“, раказва Мина Христова от Столичната община.

Тя добавя, че ако има по-сериозен наплив от хора, има възможност да се приемат още нуждаещи се и никой няма да бъде оставен да бедства.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.