Майката е обгазена

2-годишно момченце почина в дома си след авария на газов бойлер. Майка му е обгазена, но е добре. Изтичането на втечнен газ е вероятната причина за инцидента. Майката и детето са намерени в безпомощно състояние от възрастна роднина, която живее в пристройка на къщата.

„Седнах да плета и реших да отида да видя какво правят. Намерих ги паднали в банята”, разказа Мариета Тодорова.

Топлата вода в банята е идвала от проточен бойлер на пропан-бутан. Майката на момчето не е пострадала сериозно.

Газовите бойлери стават все по-търсени от домакинствата, тъй като са икономични, разказват специалистите.

„Има пламък, който постоянно гори и ако се поиска отопление се запалва основната горелка. Водят ги по-рискови заради тежката, втечнена газ. Пропан-бутан-ът остава на земята. Опасността при този тип конструкции е повече в захранващия маркуч на бутилката”, каза инж. Пламен Кушев, специалист по газови котли и бойлери

А 81-годишната Мариета Тодорова очаква да научи каква е точната причина за смъртта на детето.

Окръжната прокуратура във Велико Търново разследва случая, като работното досъдебно производство е за причиняване на смърт по непредпазливост срещу неизвестен извършител.  

Повече по темата гледайте във видеото

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.