Това обяви социалният министър Деница Сачева

Вече са изплатени обезщетения от 8,6 милиона лева за близо 36 000 души в затворените бизнеси, съобщи в Добрич социалният министър Деница Сачева. До края на тази седмица ще бъдат преведени и останалите суми на одобрените кандидати за ноември и декември. Веднага след това Агенцията по заетостта ще започне работа по документите за януари.

Решиха кога отварят молове и фитнеси, големите ученици се връщат в клас

Сачева посети Архитектурно етнографския музей на открито „Стария Добрич”, където се срещна с местните занаятчии. Всеки от тях е получил по 5000 лева помощ за справяне с пандемията.

„Не отричаме това, че имаше забавяне в изплащането на 24-те лева, както и в изплащането на 20% от фиксирания оборот на затворените бизнеси, но първо това се дължи на огромния обем от работа, второ – на това, че очаквахме нотификация от ЕК. В момента нещата вече са в ритъм и почти всички кандидатствали вече би трябвало да са получили средствата си”, заяви министър Сачева.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.