Нелегални водопровод и канализация?

Незаконен канал за чиста и мръсна вода откриха по сигнал институциите в Хасковския квартал „Република“. Дължината на тръбите е около 120 метра.

Ясно ли е дали има кражба на вода?

„Пристигайки на място по сигнал установихме, че има изкопни действия и положени тръби за чиста и мръсна вода. Документи не бяха представени. Канализацията не беше свързана и не можем да говорим за кражба на вода. Това обаче е незаконно строителство“, казват представители на ВиК Хасково.

Спряха изграждането на незаконен водопровод в Хасково (СНИМКИ)

От ведомството добавят, че през годините са имали много сигнали за незаконно присъединяване към ВиК мрежата.

 

 

„Нищо не сме откраднали. Трябва да живеем нормално и да е чисто. Искаме канализация, а никой не ни обръща внимание. Искат ни много пари. Ние плащаме водата си, а тя дори няма налягане“, казват жители на квартала.

„Последствията от действията ще бъдат оценени. Никъде в Хасково няма да бъде толерирано незаконно строителство. Предполагам, че тези хора са се обърнали по грешен начин към администрацията. Няма входирани завки за строеж и присъединяване към ВиК мрежата“, обясни кметът на Хасково Станислав Дечев.

Повече по темата гледайте във видеото

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си