Те занесоха топъл обяд и направиха картички за медиците от Александровска болница

Четвъртокласници с трогателен жест към медиците от COVID отделението на Александровска болница в София. За да им благодарят за усилията, децата занесоха топъл обяд и ръчно изработени картички.

Да лекува болните,когато порасне - за това мечтае 10-годишният Борис. След появата на коронавируса обаче се надявал това да стане час по-скоро.

„Исках да помагам в COVID отделенията, но мама ми каза, че съм прекалено малък. Затова реших да помогна по друг начин”, сподели детето.

Софийската опера с послание към медиците (ВИДЕО)

Първото, което му хрумва, е да зарадва медиците на първа линия. Предлага на съучениците си ръчно да изработят картички и да занесат топъл обяд на медиците в софийската болница.

За по-малко от две седмици децата създават повече от 50 картички и рисунки.

„Искаме да бъдат здрави, силни и да знаят, че ще се преборим с пандемията”, каза Борис.  

ПОД МАСКИТЕ: Лекари показаха болката зад защитните костюми (ВИДЕО)

В зимния ден децата успяха да стоплят сърцата на медиците и да им вдъхнат сила. Освен за медиците, те бяха помислили и за пациентите, които се лекуват от коронавирус.

„Решихме да има картички и за болните, за да им вдъхнем кураж, че скоро ще оздравеят и ще се върнат при семействата си”, казаха децата.

В детските рисунки се видя и директорът на лечебното заведение.

„Много се развълнувах от това, което се случи днес. Най-малките да уважат нас, най-големите. Имаме надежда за бъдеще”, коментира проф. Борис Богов, директор на УМБАЛ "Александровска".

Звездите на Народния театър благодариха на медиците от „Софиямед“ (СНИМКИ)

А за децата бъдещото е именно в ръцете на тези, които спасяват животи.

„Ако няма лекари, които да помагат, да измислят ваксини, лекарства, населението на Земята няма как да съществува”, смята малкият Борис.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.