"Демократична България" няма да подкрепи никого, ако не участва в управлението

"Протестите нищо не предложиха, нямаше как да се получи съединение между различните компоненти в протестиращата общност. Мая Манолова е поредният отдушник, подобно на Бареков, АТАКА, Жорж Ганчев", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS Стойчо Стойчев, политолог.

"ГЕРБ биха съставили правителство с "Демократична България", но това е малко вероятно. Възможно е и правителство на малцинството. Не вярвам "Има такъв народ" да влезе в коалиция с някоя от старите партии", прогнозира политологът.

Стойчев смята, че Трифонов ще следи събитията отстрани. Той допусна, че БСП би могла да направи правителство с Мая Манолова и "Демократична България". Вероятност за него е ГЕРБ и "Обединени патриоти", плюс подкрепа на "Има тъкав народ".

"За "Има такъв народ" стратегията ще бъде да не участват в управление, но да подкрепят някого, "Демократична България" няма да подкрепи никого, ако не участва в управлението", смята Стойчев.

Калоян Методиев: Битката на тези избори е между ГЕРБ и БСП

Той вярва, че колкото е по-голяма шаренията след изборите, толкова е по-голяма вероятността да се направи някаква коалиция. Така нараченият "престижен вот" би отишъл за "Демократична България".

"Високата избирателна активност може да произведе непредставителен парламент", смята Стойчо Стойчев.

Остро недоволство след решение на ЦИК за имената на коалициите на изборите

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.