Според него не се е случвало пренареждане на листи, освен ако кандидатите не отговарят на изискванията за водач на листа

"Не съм член на Изпълнителното бюро, това не е прецедент. Решение на г-жа Нинова е да не бъда водач на листа. Готов съм да се включа в предизборната кампания в различни роли. Не бях предпочетен за водач на листа в София, това е знак за отношение". Това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Калоян Паргов, лидер на БСП-София.

"Приветстваме водачите на листите на БСП в София, те оглавяват най-представителните листи", обяви той.

Според него не се е случвало пренареждане на листи, освен ако кандидатите не отговарят на изискванията за водач на листа. А разликата на БСП с ГЕРБ е в рамките на статистическата грешка.

Паргов: Имаме всички шансове да спечелим тези избори

"Ще водя партията на изборите като председател на градската организация и предизборния щаб. Решението за отстраняването на членове на БСП можеше да бъде взето много по-рано и да бъде добре обсъдено", коментира Паргов.

По думите му вътрешнопартийните борби пречат за консолидацията.

"Притеснява ме това, че когато председателят на БСП води пловдивската организация, районните ръководители отказват да влязат в листите въпреки номинациите. Това е тревожно", сподели лидерът на столичните социалисти.

Той смята, че Румен Радев има нужда от огромна обществена подкрепа и енергия. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.