Птицата е изпратена в клиника, където ще се лекува

Сова се оказа неканен гостенин в детска градина. Птицата, с наранено крило и в безпомощно състояние, е намерена пред входа на детското заведение в село Петърч.

Парнаджията Боян Боянов идва винаги пръв на работа. Именно той се натъква на раненото животно. Боян вика на помощ готвачката Миглена Колева. Двамата решават да приберат совата в кашон, за да се успокои. Да се запознат със застрашената от изчезване птица дошли и децата.

Совата вече се възстановява във ветеринарна клиника, като грижа за нея безвъзмездно полагат от фондация "Дивите животни".

„Когато се стабилизира състоянието й, ще бъде оперирана. Надяваме се в най-скоро време да бъде освободена в дивата природа, където й е мястото”, коментира Ернеста Русева, представител на фондацията.

„Приехме совата като талисман за детската градина”, разказа Миглена. Оказва се, че птицата отдавна живее там.

„Виждал съм тази сова и преди. Нямаше как да я оставим на произвола на съдбата. Можеше иначе да я намерят котките”, сподели Боян.  

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.