С наближаването на изборите има все повече въпросителни около формациите

С наближаването на изборите има все повече въпросителни около формациите, които ще се явят съвместно на вота.

Активисти на ВМРО настояват партията да участва сама, без настоящия партньор НФСБ. Официално решение, обаче все още няма.

Точно 13 дни преди крайния срок за регистрация за парламентарните избори, все още не е ясно дали „Обединените патриоти” в лицето на ВМРО и НФСБ  още са обединени. Сигурно е само, че "Атака" няма да е част от пъзела, въпреки решението на съда.

"Няма смисъл да "изпиваме отново Черно море", за да разберем, че е солено. С НФСБ и вчера разговаряхме. Ние имаме много нормални контакти, отношения, ние сме в една парламентарна група. Но разговорите с тях не са приключили", обясни Красимир Каракачанов, председател на ВМРО и вицепремиер.

Съдът реши: „Атака” остава част от „Обединените патриоти”

Остават обаче разнопосочни сигналите за това ще успеят ли да останат заедно хората на Красимир Каракачанов и на Валери Симеонов.

Решението, според председателя на НФСБ Валери Симеонов, ще е готово до ден - два. Активът на ВМРО пък е по-категоричен - 2/3 от структурите са поискали партията да се яви сама на вота. 


"Мисля че ВМРО може да излезе пред обществото с гордо вдигната глава, защото малко са политическите формации, които когато са били на власт могат да излязат, да си покажат програмата отпреди изборите и да кажат, че почти всичко обещано са го направили", коментира Каракачанов.

Каракачанов коментира участието си в клип за набиране на войнци

Под въпрос е и съвместно явяване с ГЕРБ. За такъв съюз заговори евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки. Според Каракачанов и друг фактор ще е важен за такова решение.

"На практика ние с ГЕРБ сериозни разговори по темата не сме водили. Това, което преди около 10 дни обсъдихме, беше че ще видим какво показва социологията и тогава ще коментираме", сподели вицепремиерът.

Въпреки че са коалиционни партньори от 4 години досега ГЕРБ не е участвал на избори с ВМРО или НФСБ. Вместо това на 2 вота имаше коалиция със СДС.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.