Момичетата са откарани в болница

Две момичета бяха ранени с хвърлени по пътнически влак камъни снощи.  Влакът се е движил със 100 километра в час.

Влакът потегля по разписание и на прелез между гарите Пловдив и Крумово е замерен с камъни. Te чупят стъкло и удрят едното момиче, а нарязват челото на другото.

Още на следващата гара влакът е посрещнат от линейка и полиция. Композицията е стояла 45 минути на гарата в Крумово, от 21:33 часа до 22:15 часа, за да бъде оказана първа помощ на двете 19-годишни момичета.

„Едната вследствие на счупването на стъклото има прорезни рани по челото, а в другата жена пада камъка от инерцията”, казва Ангел Даскалов, директор „Пътнически превози” БДЖ-Пловдив

Пострадалите са откарани в болница, а композицията е продължила към Димитровград.

Момичетата са в шок от случилото се и отказват да говорят за инцидента. Те са без фрактури по тялото, но с охлузвания и порязвания, в добро здравословно състояние. Изписани са за домашно лечение.

Влак блъсна и уби жена в Бургаско

Вече са проведени срещи между БДЖ и МВР заради зачестилите случаи с поставяне на предмети върху ЖП линиите, замеряне с камъни на влаковете и вандалските прояви с рисуването върху композиции.

Полицията в Пловдив издирва извършителите на вандалския акт. По информация на NOVA, те са трима.

Това е втори случай на подобен инцидент с потрадали хора за последните няколко дни. Полицията разследва случая.

Репортер: Илиян Велков.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.