Разпредена е незабавна проверка на случая

Полицаи вдигнаха купон, по време на пандемия. Областната дирекция на МВР в Благоевград започна спешна проверка за нарушаване на мерките срещу заразата. Видеоклипът от партито е качен в социалните мрежи. Сега служителите на реда ще отговарят за евентуално нарушаване на заповедите на здравния министър.

Тържеството се е провело снощи. Компанията празнувала в Попина лъка, усамотена местност в гората на 10 км над Сандански. Докато веселбата тече с пълна сила един от участниците – Андон Стоянов, полицай от управлението в Петрич, решава да излъчва на живо в социалните мрежи. Така, тайният купон става публичен.

 

 

По първоначална информация на празника са присъствали полицаи и от Сандански, и от Петрич. А в Попина лъка отричат да са чули музика от заведението снощи.

Тържеството  било организирано от мъж от село Лиляново, който искал да събере приятели и да почерпи за първородната си рожба. Днес обаче не го открихме в семейната му къща.

От Здравната инспекция обясниха, че днес заедно с полицията са направили оглед на заведението, но са установили, че то не работи. Ако обаче се докаже самоличността на участниците в празника и се установи точната дата и час на купона, ще бъдат наложени глоби.  

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.