Максималният срок на погасяване е 5 години с максимален гратисен период 24 месеца

Българската банка за развитие е внесла в Министерството на икономиката предложение за удължаване на програмата за безлихвено кредитиране на физически лица, които са лишени временно от труд и доходи заради пандемията. Промените целят да отговорят на продължаващото активно търсене на безлихвени заеми по програмата.

ББР е одобрила близо 24 000 фирми и физически лица по гаранционните си програми

С искането за удължаване на програмата се търси допълнителен финансов ресурс в усложнената епидемична обстановка, който да бъде насочен към хората, засегнати от кризата, особено предвид обстоятелството, че поради достигане на гаранционните лимити част от търговските банки-партньори по програмата спират временно да приемат заявления на кандидатите, уточниха от Българската банка за развитие.

Програмата е насочена към подкрепа на лица на трудов договор и самоосигуряващи се лица, земеделски производители и сезонни работници, които са преустановили дейността си. След внесените последни промени Българската банка за развитие гарантира заеми до 6900 лева и предоставя възможност за кредитиране на граждани, които са били в неплатен отпуск поради пандемията или са безработни заради наложените ограничителни противоепидемични мерки.

Максималният срок на погасяване е 5 години с максимален гратисен период 24 месеца.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БНР