Писателите Калин Терзийски и Иван Тотев говорят за един от класиците, за които мисия, бунт и творчество се припокриват

Първият роман на Кърт Вонегът – "Механично пиано" отново е на пазара след години на изчерпан тираж. Това е поглед във все по-близкото бъдеще, където машините заместват хората. Писателите Калин Терзийски и Иван Тотев говорят в студиото на предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS освен за първата фантастика на Кърт, също и за другите негови книги и борби. Защото Вонегът е един от писателите, за които мисия, позиция, бунт и творчество се припокриват.

По думите на Терзийски Вонегът има 14 романа и 3 сборника, а 52-ра година излиза този роман, който е прочел за 3 дни и го определя като величествен.

„P.S. НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ПЛАТИ“: Първият български аудиосериал излиза и на хартия

За него той е една от най-великите фигури на хуманисти - бунтар по радушен и човеколюбив начин.

Иван Тотев пък сподели, че книгата "Механично пиано" е моментът, в който е имал да каже най-много неща. А често повтарящ се елемент е социалният коментар за роботите. Той си остава актуален независимо от времето.

И добави, че Кърт Вонегът го е научил да чете.

Целия разговор вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.