Каква е ситуацията тази сутрин?

Недостиг на ваксини и в денонощния кабинет за имунизации в Пловдив. Само за часове, от вчера до днес приемът там беше спиран на два пъти.

И вчера след пристигането на новите дози ваксини, се извиха опашки от чакащи, през цялата нощ имаше желаещи, които се редяха да бъдат имунизирани. Каква е ситуацията сега?

Как ще работят „зелените коридори” и каква е организацията при личните лекари?

„Ваксините стигнаха за всички желаещи. Поставяхме ги до късно вечерта и изчакахме всички. Оставихме количество, което да стигне и за днес. Имаме препарат за около 100 души. През нас вече са преминали над 1300 желаещи”, обясни зам.-управителят на ДКЦ-Пълмед д-р Екатерина Петкова.

Тя добавя, че част от хората идват в лечебното заведение, защото смятат, че достъпът до ваксина ще е по-лесен от този при личните им лекари.

 

 

„Сега зависим много от доставките. В един момент обаче ще има достатъчно за абсолютно всички желаещи”, каза още  д-р Петкова.

Увеличава се броят на хоспитализираните с COVID-19

"Заради пандемията не държа връзка с личния лекар. Дойдох тук, защото ми се струва, че е далеч по лесно. Последния път когато проверих - при личния лекар нямаше ваксини", разказват хората пред болницата.

От Регионалната здравна инспекция обясниха, че вчера са получили 4700 дози ваксини от доставката на „АстраЗенека“. Заради малкото на брой ампули, на общопрактикуващите лекари са успели да раздадат само по 1 флакон.

Повече по темата гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.