Кукленият театър в София продължава да работи с капацитет от 30%

Кукленият театър в София продължава да работи с капацитет от 30%, но ентусиазмът на актьорите, режисьорите и публиката не намалява. 

"Не е лесно да се работи в тази ситуация, но зрителите ни търсят, иска ни се салонът да е пълен, но можем да пуснемм само 30%. Всички представления са разпродадени", това каза в предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS директорът на Столичния куклен театър Иван Райков.

Той апелира всечки родитеи да купуват билети онлайн, за да не се разкарват излишно и да се пазим взаимно, освен това много лесно ще разберат дали все още има билети за определено представление.

Столичният куклен театър отново отваря врати

Директорът сподели още, че някои от по-големите представления са паднали, защото са с много актьори, с много технически персонал, което създава риск за здравето поради повече контакти на хората.

"Обезопасява се всичко, мерките се спазват стриктно, затова и нямаме две сутрешни представления, а само от 11 часа, трябва технологично време да се дезинфекцира всичко в залата, салона и всички помещения", информира още той.

Четирима преподаватели от НАТФИЗ с номинации за "Икар" 2020

Иван Райков припомни, че на 21 април се навършват 75 години от първото представление на Столичен куклен театър, като годишнината ще бъде отбелязана подобаващо.

А през лятото Столичен куклен театър ще продължи да работим, като се изнесат подходящи представления извън салона. Те ще са на сцена пред театъра на "Янко Сакъзов".

Вижте повече във видеото.