Защо и през тази година все повече хора предпочитат да носят маратонки?

От няколко години насам, както по света, така и у нас, се наблюдава един постоянен тренд, който продължава възходящата си посока и през 2021 г. За какво говорим ли? За все по-логичния избор на обикновения човек - да обува маратонки не само за спорт, но и за ежедневна употреба. Наричаме този избор “логичен”, защото във все по-забързания начин на живот никой няма време за неудобни, твърди обувки, които бързо уморяват и причиняват болка в краката. Модерният човек избира комфорта, който му дава свободата да се съсредоточи върху наистина важните за деня дейности.

Спортните обувки са известни със своята гъвкавост, мекота на подметката и адаптивност на производствените материали към ходилото. Всички тези характеристики са необходими, за да могат маратонките да поддържат нивото на комфорт и да устояват на интензивните движения при различна физическа активност, като бягане, фитнес тренировка, разходка сред природата. Именно затова в последните години все повече хора избират да се възползват от плюсовете на маратонките, като ги интегрират толкова често в ежедневието си, че те се превръщат в любим всекидневен чифт.

В допълнение към тази основна тенденция, ситуацията с COVID-19, още преди година очерта ясен тренд към търсенето на оригинални маратонки за спортуване. Не е изненадващо, че хората започнаха първоначално да си осигуряват спортен чифт, с който да тренират удобно у дома, а впоследствие осъзнаха и важността от движението на чист въздух, и с облекчаването на ограничителните мерки, приоритизираха нуждата си от маратонки, с които да бъдат по-активни от всякога навън.

И с началото на 2021-ва засиленото търсене на спортни обувки продължава с пълна сила - от онлайн магазина за оригинални маратонки ShopSector.com споделят, че дори най-големите размери се изкупуват много по-бързо отпреди.

Във времена на социални ограничения много хора търсят спасителен пристан в спорта и движението, като цяло. Сред най-важните части от нужната екипировка са маратонките, и хората предпочитат да заложат на позната марка и оригинален произход. По този начин си гарантират доказано качество и увеличават шансовете за дълъг живот на избрания чифт. Инвестицията в оригинални маратонки набира все повече популярност сред почитателите на физическата активност.В отговор на очакванията на онлайн потребителите, от ShopSector.com непрекъснато увеличават своя асортимент от маркови маратонки, спортни обувки и кецове. Осъзнавайки нуждата на хората, от онлайн магазина зареждат актуални модели на популярни световни брандове, като в основата на селекцията стои винаги качеството на изработка и иновативните технологии, свързани с високото ниво на комфорт.

Наред с регулярните предложения на Puma, Adidas и Reebok, от началото на 2021 г. потребителите на сайта се радват на осезаемо по-голям избор на маратонки от най-известните серии на Nike, на достъпни цени. За почитателите на една от най-добрите системи за омекотяване при стъпване Air Max, на страниците на онлайн магазина могат да се намерят редица мъжки и дамски модели с актуален дизайн и цвят. Не можем да не споменем и едни от най-предпочитаните серии в последно време - Downshifter и Revolution 5 - които печелят симпатии благодарение на универсалния си дизайн. Те са с олекотена конструкция, изчистена външност и удобна подметка - подходящи както за бягане и тренировки, така и за всекидневно носене.

Прогнозите на специалистите от бранша единодушно се обединяват около мнението, че повишеното търсене на маратонки и спортни обувки ще продължи през цялата 2021 г. Основните им препоръки към хората са да насочват вниманието си към модели на добре познати марки с оригинален произход, тъй като по този начин биха се сдобили с качествен чифт, който да им служи вярно във времето.