Руският лидер отбеляза, че казва това "без ирония и без да се шегува"

Руският президент Владимир Путин отговори на вчерашните изявления на американския му колега Джо Байдън по негов адрес с пожелания за здраве, предаде ТАСС.

Байдън: Путин ще си получи заслуженото

Байдън заяви в интервю за телевизия Ей Би Си, че руските власти ще трябва "да си платят" за приписвани на Русия опити за намеса в американските избори, а също отговори с "Да" на въпроса дали смята Путин за "убиец".

"Що се касае до изявленията на моя американски колега. Какво бих могъл да му отговоря? Бих му казал: "Бъдете здрав! Желая му здраве!", каза руският лидер, отбелязвайки, че казва това "без ирония и без да се шегува".

"В историята на всеки народ, на всяка държава има много тежки, драматични и кървави събития", отбеляза Путин. "Но когато оценяваме други хора или когато оценяваме дори други държави, други народи, ние винаги сякаш се гледаме в огледалото, винаги виждаме там себе си, защото винаги пренасяме върху другия това, с което ние самите дишаме, което сме по същество".

Посланикът на Русия във Вашингтон е извикан в Москва за консултации

След това Путин каза, че си спомня как като деца, когато са спорели в двора, са си казвали: "Който си го вика, на себе си го вика". Според него "това не е случайно, това не е просто детска поговорка и шега", а фраза, която има "много дълбок и дори психологически смисъл". "Винаги виждаме в другия човек свои собствени качества и мислим, че той е същият като нас, и от това се ръководим, когато оценяваме действията му и изобщо даваме оценка", подчерта Путин.

Руският лидер посочи атомните бомбардировки на САЩ над Япония през Втората световна война, изтребването на индианските племена, робството и каза, че това тежко наследство тежи на Съединените щати, предаде Асошиейтед прес. Иначе откъде би се появило движението "Животът на чернокожите има значение", добави Путин.

Източник: БТА