Решението на Софийския апелативен съд не подлежи на обжалване

След като Софийският районен съд постанови, че доларите и евро, открити при спецакция на МВР и прокуратурата, са реквизит, сега Софийският апелативен съд реши, че не са реквизит.

Съдът  прати зад решетките печатарят на банкнотите. Под домашен арест остава жената, в чието мазе бяха складирани близо 1 млн. и 800 хил. неистински долара.

Хванатите с милиони фалшиви пари: Банкнотите бяха реквизит за сватби и кръщенета

Само пет дни, след като Софийският градски съд ги пусна срещу подписка, настъпи обрат за 54-годишната Даниела Андонова и 49-годишния Илия Ненов. Това се случи, след като вчера прокуратурата обяви, че от БНБ са готови с експертизата на откритите банкноти.

„Експертизата на БНБ приема, че това са неистински пари, тоест ние оборвахме обвиненията, защото експертите казваха, че това са фалшификати, а не неистински. Но с тази експертиза се валидира обвинението”, обясни Григор Вълков - адвокат на Илия Ненов.

 

 

Според новите доказателства, представени от прокуратурата, откритите в мазето на Даниела Андонова близо 1 млн. и 800 хил. фалшиви долара, са имали достатъчно белези на парични знаци.

Прокуратурата: БНБ потвърди, че откритите в университет пари не са реквизит (ВИДЕО)

„Те са с размер, абсолютно съвпадащ с оригинала, отпечатани са двустранно и повечето от тях съдържат поне два защитни елемента - а именно нишка и воден знак”, обясни - Антоанета Панчева - говорител на СГП.

Даниела Андонова и Илия Ненов са извършили престъпление с висока обществена опасност, което може да повторят, записа съдът в мотивите към решението си. Затова върна мъжът зад решетките. Той бе задържан още в съдебната зала.

Даниела Андонова остава под домашен арест, реши съдът. За да се грижи за непълнолетната си дъщеря, посочиха магистратите.

А съседите на Андонова останаха искрено изненадани, че в блока им са съхранявани над един милион фалшиви долари. Решението на Софийския апелативен съд не подлежи на обжалване.

Хванатите с милиони фалшиви пари: Банкнотите бяха реквизит за сватби и кръщенета

След акцията в столичен университет: Машината за фалшиви пари над 35-годишна?

Откриха фалшиви милиони долари и евро, печатани в университет в София (ВИДЕО+СНИМКИ)