Инцидентът е станал във великотърновско село

Лек автомобил буквално прелетя през два покрива на къщи във великотърновското село Буковец. Колата е управлявана от 18-годишен младеж, който има шофьорска книжка от три месеца. Според полицията причина за катастрофата е превишена скорост на мокър и заснежен път.

Кола се заби в спирка в Шуменско, шофьорът е в кома

Произшествието е станало снощи около 22,00 ч. 18-годишният младеж губи управлението над лекия автомобил, на мокър път и по всяка вероятност –заради висока скорост.

Тежка катастрофа със 7 коли на АМ „Хемус“, двама полицаи са пострадали (ВИДЕО)

С охлузни рани са младият шофьор и 18-годишният му спътник. Младежите са откарани в Спешна помощ – Велико Търново, където след преглед са освободени за домашно лечение. Къщата е била празна ,тъй като се ползвала като вила през уикендите от семейството на Георги Давидов.

"За щастие в този момент нито аз, нито моите родители са били в къщата, но знаете, един покрив е най-важното в къщата и цялата тази вода може да влезе вътре и да причини по-големи щети", смята собственикът.

 

 

Гледката на автомобил върху покрив провокира асоциации в хората с филми от миналото. Днес, по обед, бащата на катастрофиралият младеж прибра автомобила от покрива, но отказа коментар.

Жителите на селото се оплакват от често присъствие на млади шофьори, които изпробват автомобилите си по завоите в Буковец. Местните настояват за полицейски контрол, за да спрат експериментите на млади шофьори. 18-годишният младеж е изпробван за употреба на алкохол и наркотици. Пробите са отрицателни.