"ВМРО ще влезе в парламента, защото изпълнява обещанията си", катнегоричен бе лидерът на партията

"Още от септември месец нещата бях под контрол и сега се реализира операцията. Шпионаж е имало, ще продължава да има и ще има в бъдеще. Доста неща са били обект на интерес и информация, но най-вече способностите на модернизиращата се българска армия", това каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS министърът на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той бе категоричен, че България не се превъоръжаваме заради Русия, а заради родината, защото трябва качествено да са защитава суверенитета на страната.

"Всяка страна, която набира информация за друга, трябва да бъде възпирана и може да се счита за враг", заяви още Каракачанов.

Относно проблемите с РС Македония лидерът на ВМРО смята, че трудно се преговаря с хора, които преследват всеки, който се счита за българин  и го заявява публично в съседката ни, като даде за пример изпълнителят, участващ в "Евровизия", който е получил стотици смъртни заплахи.

Красимир Каракачанов смята, че хората ще гласуват за ВМРО защото са партия, която си изпълнява обещанията, както е стантало с увеличаването на минималната пенсия, също и с положителните промени, свързани с образованието и социалната политика. Той припомни, че са предприети мерки да се ограничи раждаемост, чиято цел са само социалните помощи.

Каракачанов: България се справя добре с кризата, вижте Европа - тотален локдаун

Военният министър информира още, че са вдигнали заплатите на военните, модернизацията на армията върви и военното министерство е с най-голям рейтинг от институциите.

"ВМРО ще влезе в парламента и когато влезе, ще се търси възможност да се сформира правителство, което да има дясноцентристки възгледи.

Красимир Каракачанов заключи, че за партията основна грижа са семейството, демографията, интеграцията на ромите и отношенията с РС Македония, където компромиси с българската идентичност няма да има

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.