Наддаването беше организирано в Сърбия

Капитанската лента на Кристиано Роналдо, която той хвърли на земята по време на квалификационния мач за световното първенство по футбол Сърбия-Португалия на 28 март, беше продадена на благотворителен търг в Сърбия за 7,5 млн. динара (63,8 хиляди евро), предаде БТА.

Наддаването се е активизирало в последните минути преди изтичането на срока. Цената е нараснала от 6 млн. на 7,5 млн. динара. В последните секунди участник с прякор MozzartBet е наддал с минималната стъпка от 10 динара и е изпреварил конкурентите си.

Кристиано Роналдо подобри головия рекорд на Пеле (ВИДЕО)

По време на търга цената на капитанската лента на Роналдо достигна главозамайващите 11 милиона евро. Оказа се обаче, че астрономическата сума не е предложена от платежоспособен участник на търга.

Роналдо хвърли лентата си, след като защитник изби негов удар от сръбската гол линия. Според португалския играч обаче топката е влязла във вратата.

Събраните средства е предвидено да бъдат дадени за лечението на малкия Гаврило Джурджевич от Крагуевац, който боледува от спинална мускулна атрофия. За лечението на шестмесечното бебе са необходими 2,5 милиона евро.