Те са част от правителствена програма за масов скрийнинг на населението

По два бързи теста за COVID-19 седмично за всеки англичанин. Това предвижда стартиращата от петък правителствена програма за масов скрийнинг на населението в Англия, съобщава Би Би Си. Резултатите от пробите ще са налични след 30 минути, а тестовете ще се предлагат свободно в болниците, аптеките и по пощата.

Според властите това е начинът за по-бързото справяне с локални огнища на заразата на фона на облекчаването на рестрикциите заради пандемията. Критици на програмата обаче твърдят, че това ще е „ужасно разхищение на средства”.

"В резултат на вашите усилия и разбира се от от прилагането на ваксините - днес мога да потвърдя, че от понеделник, 12-ти април, влизаме във втора фаза на нашата пътна карта - отваряме магазини, фитнеси, зоологически градини, къмпинги, местата за услуги, като например фризьорските салони и разбира се - откритите бирарии и всички заведения на открито. На 12-и април в понеделник, аз самият ще отида на кръчма и боязливо, но безвъзвратно ще вдигна чаша бира", каза Джонсън.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК