Досега възрастният мъж винаги използвал рождените дати на семейството си

Пенсионираният 80-годишен миньор и строител Денис Фосит случайно спечелил от лотарията 116 хиляди британски лири, след като си забравил очилата вкъщи, пише в. "Дейли стар".
Възрастният човек, който е от селцето Хатън в графство Дарбишър, редовно участвал в тиражите на лотарията, като избирал числата според рождените дати на членовете на семейството. За пореден път той отишъл в тото пункта, но си бил забравил очилата и предпочел генераторът на случайни числа да попълни фиша вместо него.

Британец грабна джакпота в "Евромилиони"

На следващия ден Денис отишъл да си купи сутрешните вестници и помолил сътрудниците на магазина да проверят тиражите. Оказало се, че пенсионерът е улучил печелившите числа.
Англичанинът първоначално не повярвал на късмета си и позвънил на дъщеря си щом се прибрал вкъщи. Той я помолил още веднъж да провери тиража.

Рекорден джакпот в лотарията "Мега милиони"

Билетът наистина се оказал печеливш. Денис заедно със 75-годишната си съпруга Ан не започнали да танцуват от радост заради възрастта си, а вдигнали наздравици с уиски и ликьор. Със спечелените пари възрастната двойка възнамерява да ремонтира дома си. Ан разчита на нова готварска печка и матрак, а Денис - на нов телевизор.

Източник: БТА