Има ли късметлии, познали печелившите числа

Участниците в американската лотария "Мега милиони" се прицелиха във вторник вечерта в осмия най-голям джакпот в историята, който се натрупа, след като месеци наред никой не успя да го спечели.  Натрупаният джакпот в размер на 625 милиона долара е най-големият от близо две години. Голямата награда в "Пауърбол" - другата национална лотария, е 550 милиона долара преди тегленето тази вечер.

Български шофьор на камион спечели 500 000 евро от лотария във Франция

Изтеглените във вторник вечерта числа в лотарията "Мега милиони" са 12, 14, 26, 28 и 33 и мега топка 09.

Късметлиите, ударили джакпота в лотариите, могат да избират да получат цялата сума или на части. Съдейки по това, че повечето печеливши предпочитат да приберат парите накуп, при евентуален успех в "Мега милиони" победителят ще получи около 458,8 милиона долара, а в "Пауърбол" - 411,4 милиона долара.

В ИМЕТО НА ДЪЛГА: Пожарникар изпусна печалба от 1,5 млн. паунда от лотарията

Участниците в лотариите, които бленуват за бързо забогатяване, трябва да знаят, че шансът да ударят джакпота в "Пауърбол" е едно на 292,2 милиона, а в "Мега милиони" - едно на 302,5 милиона.

Двете лотарии се играят в 45 щата, столицата Вашингтон и на американските Вирджински острови. "Пауърбол" се разиграва и в Пуерто Рико.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
Източник: БТА