Безпринципна коалиция или предсрочен вот?

"Пет партии имат базово разбирателство и то е за изолиране на ГЕРБ. Три от тях са нови и две стари. "Има такъв народ", "Изправи се! Мутри вън!", "Демократична България" и към тях съвсем целенасочено се прилепват ДПС", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS социологът Андрей Райчев.

Той припомни, че ДПС са започнали в началото на промените с искане за забрана на БСП, но същото ДПС след две години, заедно с БСП, свали СДС.

"Те могат да си придадат удобни черти за своя съюзник", убеден е Райчев.

Парламентът прие оставката на правителството (ВИДЕО+СНИМКИ)

От друга страна, според социолога, последното нещо, което иска Корнелия Нинова в момента, са нови избори. И така той вижда един негласен политически център, основан на базово разбирателство за едно временно правителство, което иска да изолира ГЕРБ, но категорично не е коалиция, формирана чрез преговори и разговори.

"Това разбирателство се цели към правителство до президентските избори, но не се изключва възможността и за служебно правителство", допълни още Райчев и предположи, че продължителността на това съгласие зависи от спазването или нарушаването на определени принципи, от което някои лидери не могат да отстъпят.

Парламентът задължи Борисов да се яви пред депутатите

Според Андрей Райчев Бойко Борисов се е справил много добре с мерките и с цялата криза и затова за него обвиненията на настоящите партии по този въпрос към него са несъстоятелни.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.