"При нереализиран втори мандат, вероятността за успешен трети е минимален", смята зам.-председателят на ПГ на "БСП за България"

"Бойко Борисов няма да се скрие от конституционното си задължение да даде отчет пред депутатите", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Атанас Зафиров, заместник-председател на парламентарната група "БСП за България". 

Социалистът пожела бързо възстановяване на премиера в оставка, макар че изрази "здравословен скептицизъм" относно ситуацията с Борисов, защо според него много често той е намирал благовиден предлог да избегне явяването си в Народното  събрание.

Атанас Зафиров е убеден, че е много е важно за партиите да бъдат принципни, а БСП в това отношение не е мръднала и поведението й е ясно и предвидимо.

Андрей Райчев: Имаме пет партии с базово разбиране за изолиране на ГЕРБ (ВИДЕО)

"Искахме да управляваме, но резултатът от изборите не ни дава тази възможност, ако получим мандат, ще се консултираме в партията и с членовете и ще излезем с решение", каза още той и допълни, че е малка вероятността при нереализиран втори мандат третият да бъде успешен, като в момента всичко е в ръцетена втората партия.

За него не е сериозно в момента да се говори за конкретика с имена на министри от страна на БСП.

Относно въпросът дали столетницата ще се държи като опозиция, или като подкрепяща управление, Зафиров подчерта, че това зависи от политиките, които би изповядвало евентуалното управление, но никога не би отстъпила от борбата с корупцията, нито от социалните си ангажименти.

Според него най-важното е да има диалог, а най-големият дефицит е времето и всеки ден забавяне е риск за състояниеот на държавата.

Румяна Коларова: Партиите на протеста трябва да покажат как могат да управляват (ВИДЕО)

Атанас Зафиров определи като грешка късната подкрепа за двойката Румен Радев и Илияна Йотова за следващите президентски избори, като това е повлияло негативно на БСП при парламентарните избори.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.