Свободната ваксинация ще продължи до 9 май

„Зелените коридори” в страната останаха отворени и днес. Те бяха възобновени на 30 април. Планът на здравните власти е свободни имунизации да се правят поне до 9 май, включително. Работният график се изготвя индивидуално от различните лечебни заведения.

Има ли желаещи да се ваксинират в празничния ден

В кабинетите могат да се ваксинират и хора без предварителна регистрация. Освен препарата на AstraZeneca има налични дози и от РНК ваксините. 

В кои пунктове в страната и кога може да се ваксинирате (СПИСЪК)

Очаква се от 10-ти май отново да започне записването за имунизация в електронния портал като този път хората ще имат право да избират предпочитаната от тях ваксина. 

Пред пунктовете в големите столични болници и днес се образуваха опашки от чакащи. До напрежение обаче не се стигна. За изминалото денонощие са ваксинирани малко над 3 400 души. От възобновяването на „зелените коридори” до вчерашния ден, включително, около 3200 души са се възползвали от прозореца в „Пирогов”, малко над 2500 са посетили пунктовете пред ВМА, а близо 1700 човека са се ваксинирали през зелените коридори на „Александровска” болница.  

ПИТАЙ ЗА ВАКСИНИТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК