Майката твърди, че е обикаляла между лечебните заведения посред нощ

Тема по зрителски сигнал. Отказан ли е прием в две болници на 9-месечно бебе в тежко състояние? Сигналът към NOVA подаде майката. Тя ни написа, че през нощта детето й е било с 40 градуса температура, сатурация под нормата и не е можело да диша нормално. Жената е отишла спешно първо в „Пирогов”, а после и в „Александровска” болница, като и от двете лечебни заведения са отказали прием. В крайна сметка детето е прието във Втора градска болница, където е и към този момент.

ПОМОЩ ЗА 4-МЕСЕЧНО БЕБЕ: Болно момиченце изоставено на грижите на лекари в столична болница

„В момента синът ми е в стабилно състояние. На 12 май той, без никаква причина, вдигна температура 38-39 градуса. След преглед личният лекар установи, че той има бронхит и ни изписа лекарства. Часове по-късно обаче детето ми вдигна 40 градуса температура, която първоначално овладях, но след това температурата отново се вдигна”, разказа майката на детето Арша Йорданова.

Притеснената майка решава да се отправи към спешния кабинет на „Пирогов”, където детето е прегледано, но е пренасочено към „Александровска” болница поради липса на места. От „Пирогов” отговориха, че детето е било с остър бронхиолит и му е предписана хоспитализация.

АБСУРД В ЛЕЧЕБНО ЗАВЕДЕНИЕ: Уведомиха близките на починал мъж два дни след смъртта му

„В „Александровска” болница лекарката прегледа детето по-неглижиращо и ми каза, че нищо му няма. Изписа ни лекарства и ни изпрати да се лекуваме вкъщи. Детето беше с предгърчови тикове”, сподели майката.

От болница „Александровска” заявиха за NOVA, че по време на прегледа детето не е било за хоспитализация. След посещението в лечебното заведение, родителите се отправят към Втора градска болница. Там детето е прието в много тежко състояние и със затруднено дишане. Веднага е поставено на кислородно дишане.

„Лекарите тук ми казаха, че ако не бях дошла навреме, детето нямаше да е живо. Благодарна съм на целия екип за голямото внимание. Има много добри доктори, но има и някои, които неглижират всеки пациент”, смята Арша.

Бебето й ще остане за лечение в болница още няколко дни, след което ще бъде изписано. А Арша ще подаде жалба срещу болниците и ще търси правата си.