В София са определени логистичните пунктове за получаването им

На среща в Столичното РЗИ са определени логистичните пунктове в София за получаване на ваксини срещу коронавирус за общопрактикуващите лекари. Това обяви в ефира на „Здравей, България” председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София д-р Георги Миндов.

„Всеки лекар ще заявява от предходната седмица неограничено на този етап количество ваксини, коeто ще бъдe доставянo на 11 логистични пункта в София”, уточни още той.

Внесоха промяна в заповедта за "зелените коридори" (ЗАПОВЕД)

Миндов прогнозира, че дори да има някакво изчакване при получаването на препаратите, то ще е минимално.

„Ще се попълва само един електронен протокол. Всеки лекар ще получи от всички видове ваксини”, коментира още председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София.

ТРЕТА ДОЗА ВАКСИНА: Дали и кога? (ВИДЕО)

Той посочи разликата между ваксинацията в „зелените коридори” и при личните лекари: „При нас всичко е организирано и когато пациентът дойде на уговорения час - той ще получи ваксината, която е поискал. Не се попълва декларация за съгласие - всичко това ние вадим от нашия софтуер, поставя се само подпис. Трето - сертификатът, който се издава, се дава на момента - няма забавяне”, обясни  още д-р Миндов.

Повече гледайте във видеото.