В тях учениците влизат с удоволствие

Училища в Своге и Плевен следват пулса на съвремието и същевременно се стремят да отгледат любов към традициите. Те са иновативни и нетипични, а в тях учениците влизат с удоволствие в клас.

Паун и водни костенурки посрещат учениците от 1 до 4 клас в начално училище „Христо Ботев“ в град Плевен. Училището е рай за будното любопитство. Цветелин Горанов, който е директор от 11 години вярва, че най-прекият път до детското съзнание е провокацията. Щом видят и пипнат - учениците стават по-любопитни. „Когато виждат нещо красиво, учениците го опазват и оценяват това, което се прави”, казва той.

Обучение сред ликовете на възрожденци, славни революционери и владетели (ВИДЕО)

На грижата на малчуганите се пада малка оранжерия с домати, а в приземието се отглеждат гъби кладници. Освен терариум и аквариум, из коридорите на цялото училище са окачени картини на български възрожденци.  

В приземния етаж на професионалната гимназия в Своге пък има работилничка за гении и таланти. Някогашен склад, сега е звукозаписно студио с професионална техника, последен модел. 

Училище в Берковица – с мини зоопарк и кътове за отдих

„Не случайно в последните 5 години спокойно можем да кажем, че сме иновативно училище номер 1 в България. Нещата, които правим дават отзвук не само у нас, но и в целия свят” казва Кирил Филипов – учител в ПГ „Велизар Пеев”.

Още по темата гледайте във видеото.