Във виртуалния футбол страната ни е представена на високо ниво

Европейското първенство по футбол е в разгара си. За разлика от шампионата на Стария континент, във виртуалния футбол България е представена на най-високо ниво. Става дума за състезанията по FIFA 21.

28 години след паметната победа на България над Франция не Емил Костадинов, а португалската суперзвезда Кристиано Роналдо носи една от големите победи на националния ни отбор по FIFA 21. Зад джойстика е Сезeр Сабриев. A успехите си той постига в тандем с Иван Чуров.

„До средата на 2020 година може да се каже, че беше хоби. Вече от тогава се занимавам малко по-сериозно и професионално с FIFA”, сподели младежът.

Звездата на Дания колабира на терена, на трибуните се молят за живота му (СНИМКИ+ВИДЕО)

Kазва, че успехът във виртуалните спортове зависи преди всичко от спокойствието. Най-големият успех на Иван Чуров е във виртуалната Шампионска лига, където става вицешампион. Твърди, че човек може да се издържа от видеоигри.

„Победителят от Световно първенство печели 250 хиляди долара“, разказа той.

В турнирите, в които Иван участва, му помага и творческият псевдоним – DrNightWatch. Голямата му мечта е да играе за България на Световно първенство и да вдигне най-ценния трофей, но добавя, че първо ще се наслади на мачовете от  UEFA EURO 2020.