Звездата на Дания колабира по време на мач от UEFA EURO 2020

Датският халф Кристиан Ериксен, който колабира на терена, се чувства по-добре. Това е казал самият той от болницата в Копенхаген, цитиран от  в-к "Гадзета дело Спорт". Футболистът обаче все още не бил наясно какво точно се е случило на футболния терен. Той изразява благодарност към лекарите, които са го спасили, един от които е българинът Валентин Великов.

ИСТИНСКИ ГЕРОЙ: Целият свят аплодира капитана на Дания (ВИДЕО+СНИМКИ)

Звездата на датския футбол получи сърдечен арест в съботния мач срещу Финландия. Сред първите, реагирали на случилото се, е д-р Валентин Великов. Българинът е бил дежурен на стадиона. Оказвайки първа помощ на Ериксен, Великов и останалите медици спасяват живота му. Заради наложена от УЕФА забрана Великов не може да говори пред медиите. Преди една година обаче лекарят застана пред камерата на NOVA и разказа за грижите за футболистите на „Лудогорец” по време на карантината.

Ще се върне ли Кристиан Ериксен на терена и кога?

„Ние сме събрани основно да обгрижваме играчите. За тях това беше психологически и физически стрес”, каза Великов.

Д-р Велеков е бил лекар на „Левски” и „Лудогорец”. A в УЕФА работи от дълги години като допинг офицер и е награждаван за проявен професионализъм. Разказва, че един от най-трудните периоди в кариерата му е прекъсването на професионалния спорт през миналата година.

„Докторът в един отбор трябва да е психолог. Имаше притеснени футболисти, ние трябваше да се погрижим, да ги успокоим”, обясни Великов.

Самият Ериксен вече е добре и отправи послание към феновете. Toй благодари за подкрепата и добави, че няма да се предаде, цитиран от "Гадзета дело Спорт". Не на последно място датчанинът благодари и на героите в бяло.

Всичко за UEFA EURO 2020™ ще откриете в специалната секция на Gong.bg.

Мачовете от дългоочакваното Европейско първенство по футбол могат да бъдат проследени в телевизионните канали NOVA, DIEMA, БНТ 1 и БНТ 3. Всяка от двете медии ще излъчи пряко по 27 мача, като откриването, срещата от груповата фаза между Унгария и Франция на 19 юни и финала на първенството на 11 юли ще бъдат излъчени съвместно в каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия.  

 Звездата на Дания колабира на терена, на трибуните се молят за живота му (СНИМКИ+ВИДЕО)

Състоянието на Ериксен е стабилно, в болница е (ВИДЕО+СНИМКИ)

ВСИЧКО ЗА ИНЦИДЕНТА С ЕРИКСЕН ЧЕТЕТЕ ТУК