Симон Кяер показа истински лидерски дух в ситуация на живот и смърт

Той не е звезда, няма златни обувки и огромни лични отличия, нито е сред най-скъпо платените футболисти. Капитанът на Дания Симон Кяер бе човекът, който веднага се притече на помощ на съотборника си Ериксен, проверявайки дали Кристиан не е глътнал езика си, както и дали позицията на тялото му е правилна, за да може да диша.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

След това той събра отбора около Ериксен, за да не позволи на камерите да снимат случващото се на терена, а по-късно, заедно с Каспер Шмайхел отиде да успокои и да даде кураж на жената на звездата в датския отбор.

Интересен факт е съперничеството на терена между Кяер и Ериксен. Симон играе за италианския "Милан", а Ериксен е играч на "Интер". 

Световните медии отбелязват, че бързата и адекватна намеса на Кяер се е оказала ключова за спасяването на живота на футболиста.

Кяер бе един от малкото, които имаха силите да гледат случващото се с Ериксен, докато около звездата на "Интер" бе изграден жив щит.

Финландците пък показаха огромно уважение и класа като аплодираха отбора на Дания преди подновяването на срещата. Йоел Похянпало отбеляза историческия първи гол за Финландия на голям турнир и реши да не го отпразнува!

Социалните мрежи буквално „гръмнаха”, като целият спортен свят отбеляза постъпките на Кяер и Финландия.

Феновете на Финландия блеснаха. Зрителите, които бяха на първите редове до инцидента дадоха финландския флаг, за да може Ериксен да бъде изнесен от терена.

Съдията на мача също допринесе за адекватните действия след инцидента. Той спря играта след около само 5 секунди и веднага повика лекарския екип на терена. Ериксен пък бе обявен за "играч на мача".

Всичко за UEFA EURO 2020™ ще откриете в специалната секция на Gong.bg.

Мачовете от дългоочакваното Европейско първенство по футбол могат да бъдат проследени в телевизионните канали NOVA, DIEMA, БНТ 1 и БНТ 3. Всяка от двете медии ще излъчи пряко по 27 мача, като откриването, срещата от груповата фаза между Унгария и Франция на 19 юни и финала на първенството на 11 юли ще бъдат излъчени съвместно в каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия.  

Звездата на Дания колабира на терена, на трибуните се молят за живота му (СНИМКИ+ВИДЕО)

Състоянието на Ериксен е стабилно, в болница е (ВИДЕО+СНИМКИ)

ВСИЧКО ЗА ИНЦИДЕНТА С ЕРИКСЕН ЧЕТЕТЕ ТУК