Смяташе се, че херцозите са кръстили момиченцето на кралицата

Херцозите на Съсекс Хари и Меган избрали името Лилибет за своята дъщеря, за да отдадат почит на принц Филип, а не на кралица Елизабет Втора, това разкри близък до принцеса Даяна за Дейли Мейл.

Принц Хари и Меган Маркъл се връщат в Лондон

Стюарт Пиърс, който беше едно от доверените лица на покойната принцеса и неин вокален педагог две години преди смъртта й, обясни, че Хари е „обожавал“ своя дядо, затова е дал живот на милия прякор, с който Филип се е обръщал към съпругата си, кръщавайки дъщеря си по този начин.

АКО ДАЯНА БЕШЕ ЖИВА: Какъв би бил животът на кралското семейство (ГАЛЕРИЯ)

„Хари обожаваше Филип. Той се превърна в "щит" за младия принц след смъртта на Даяна. Двамата имаха специална връзка и няма съмнение, че съпругът на кралицата е оставил следа в сърцето на внука си", смята Пиърс

Меган пред Опра: Мислех за самоубийство, чувах коментари за цвета на кожата на Арчи

Той е на мнение, че изборът на име за бебето показва също възхищението на Хари към "по-личната страна" на кралицата. Според Пиърс малкият син на Даяна е отдал почит към семейството си, защото така е бил възпитаван от своята майка.

Букмейкърите прогнозират как принц Хари и Меган ще кръстят дъщеря си

Принц Хари и Меган Маркъл посрещнаха на бял свят второто си дете в началото на юни. Пълното име на момиченцето е Лилибет "Лили" Даяна Маунтбатън Уиндзор. 

Меган Маркъл и принц Хари очакват второ дете (ВИДЕО+СНИМКА)

Източник: БТА