Той ще остане под петдневна карантина

Принц Хари, който живее в САЩ, пристигна в Лондон, за да участва в церемонията по откриването на паметник на покойната му майка принцеса Даяна, съобщи британското електронно издание „Мейлонлайн”.

Хари и Меган кръстили дъщеря си Лилибет в чест на принц Филип


​По-рано британската агенция ПА цитира съобщение на британското кралско семейство, че херцогът на Кембридж Уилям и херцогът на Съсекс Хари ще участват в церемонията по откриването на паметник на принцеса Даяна (1961-1997) следващата седмица в Лондон, съобщи ТАСС.

Тържественото мероприятие е планирано за 1 юли, за 60 годишнина от рождението на принцесата на Уелс, в една от градините на двореца Кенсингтън, който бе неин дом след сватбата ѝ с британския престолонаследник принц Чарлз. Заради пандемията церемонията ще е в тесен кръг от роднини и приятели на покойната принцеса Даяна. Сред тях ще бъде и авторът на паметника Иън Ранк-Броудли. Принцеса Даяна загина в автомобилна катастрофа в Париж на 31 август 1997 г.

Меган пред Опра: Мислех за самоубийство, чувах коментари за цвета на кожата на Арчи

Хари, който се пресели със семейството си в САЩ, е пристигнал днес по обяд в Лондон с полет от Лос Анджелис и се е отправил към Фрогмор котидж, където ще бъде под петдневна карантина съгласно санитарните мерки заради пандемията.


​Фрогмор, недалеч от двореца Уиндзор, където от повече от година заради пандемията живее кралица Елизабет Втора, бе предоставена на принц Хари и съпругата му Меган Маркъл след сватбата им. След карантината принц Хари ще се подложи на тест за коронавирус, преди да се присъедини към церемонията в четвъртък.

Хари е пристигнал в Лондон сам. Съпругата му Меган, която наскоро роди второто дете на двойката - Лилибет Даяна, е останала в САЩ с бебето и с първородния син Арчи.

Паметникът на принцеса Даяна е поръчан от синовете ѝ Уилям и Хари. Двамата ще се срещнат на откриването му за първи път след погребението на дядо им принц Филип през април.

Източник: БТА