С пострадалата са били и две деца

Жена пострада след нападение от мечка. Инцидентът е станал край парка за танцуващи мечки в Белица, потвърдиха за NOVA от управата на парка.

Жената е излязла да бере гъби, когато е била атакувана от диво животно.

Мечка тормози пернишко село, унищожи кошерите им

Ранената е откарана в болницата в Разлог. Тя е с рани от ухапване и одраскване по цялото тяло, каза за БТА началникът на отделението д-р Христо Георгиев. Жената има дълбоки рани, но на този етап те не застрашават живота й, няма разкъсвания на органи, допълни д-р Георгиев. Тя е в стабилно състояние, контактна, но много изплашена, допълни началникът на отделението.

 

 

„Жената е в болницата в Разлог, в стабилно състояние е. Нападението е факт. Станало е от дива мечка край парка. В момента стотици хора идват в Белица, за да берат гъби. Тази сутрин са били 10 души. Хубаво е, че е имало повече хора, те са се развикали и са я спасили”, обясни кметът на Белица Радослав Ревански.

Мечка разбива автомобили в щата Ню Хампшир (СНИМКИ+ВИДЕО)

Мечката често е забелязвана на камери край парка. Покрай него обикалят и други мечки, които не са агресивни.

В момента на място има служители на горското стопанство в Белица, на РИОСВ и на Изпълнителна агенция по горите, като се събира информация за случая, каза за БТА директорът на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов. Горските служители на място съдействат за обезопасяване на мястото, допълни директорът на ЮЗДП. По думите му няма информация за предишни нападения в района.