Снощи буря нанесе огромни щети в няколко места в страната

Силна градушка в Мадан този следобед. Ледените късове са падали в продължение на около 15 минути, съобщават от Общинската администрация. Образувала се е покривка от градушка от близо 10 см.

Наводнени са улици и сгради, затворен е входът на града, има закъсали автомобили. Има проблеми и с мобилните комуникации.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Бурята е причинила задръстване на шахтите, при което за известно време е била затворена главната улица.

Екипи на пожарната отводняват и отпушват затлачената инфраструктура. Данни за разрушения и щети по селскостопанската реколта засега няма.

Проливен дъжд, примесен с град валя в следобедните часове и в Смолян. Екипи на пожарната са отводнявали наводнени терени в кварталите "Райково" и "Устово".

Проливен дъжд наводни улиците в Чирпан. Пороят се е излял към 16:30 ч., като на моменти е бил придружен от ситна градушка. Няма данни за щети и наводнени къщи.

 

Видео: Петко Пенев, „Моята новина”

Видео: Софка Боровинска, „Моята новина”

А снощи опустошителна буря нанесе огромни щети на няколко места в страната.

БУРИ И ГРАДУШКИ: Какви са щетите в страната (ВИДЕО)

В Северозападна България редица населени места останаха без ток заради скъсани жици. Градушка с големина на юмрук падна в района на Червен бряг. Има щети по стотици автомобили, счупени са покриви и прозорци на къщи. На място започна описване на пораженията, а хората искат помощ от държавата.

Само в региона са били изстреляни 280 противоградни ракети, но без успех.

Бури и градушки връхлетяха части от България (ВИДЕО+СНИМКИ)

В Пловдивско силният вятър повали огромни дървета. И там градушка с големината на орех удари няколко села. Хората разказват, че на места земеделската продукция е унищожена изцяло.